Szatkownica z krajarka do krojenia w kostke

Kapusta przylega do samych z najbardziej atrakcyjnych warzyw. Posiada szereg właściwości wartościowych i uodparniających organizm, jak:  witaminy z rodziny B, witaminę C, A, E, K. Jak jeszcze wapń, potas, magnez, kwas foliowy. Zatem warto posiadać dodatek do szatkowania kapusty, który pomoże proces przygotowywania posiłków. Szatkownica do kapusty idzie w szybki sposób poszatkować kapustę, która stanie zastosowana do przygotowania innego rodzaju sałatek i surówek, jak również gorących dań.

Szatkownica do kapusty jest wskazana podczas wykonywania znacznej dawki kapusty celem zakwaszenia. Zdjęta i poszatkowana kapusta kierowana jest grami w właściwym naczyniu np. beczce. Poszczególne jej partie przekładane są poszatkowaną marchewką, posypywane solą, jak jeszcze dodawane są liście laurowe i ziele angielskie. Tak ułożona, zabezpieczona i obciążona z przodzie poszatkowana kapusta ulega fermentacji i zakwaszeniu. Po zakwaszeniu jest podstawowy składnik bigosów, zup kapuścianych, oraz surówek. Szatkownica  sprawdza się dobrze w urzędach żywienia zborowego, restauracjach, lub jako mały sprzęt w gospodarstwach domowych, gdzie każdego dnia jesteśmy możliwość poszatkowania wystarczającej dawek kapusty przeznaczonej do natychmiastowej konsumpcji. Kapusta jest warzywem, które pomaga wiele dolegliwości zdrowotnych. Przykładem może żyć wtedy, że zapobiega anemii, podnosi ogólną odporność organizmu, leczy choroby stawów, zapobiega obrzękom. A także zapewnia estetyczny wygląd włosów, paznokci i skóry. Najnowsze badania dowodzą, że kapusta posiada właściwości zapobiegające rozwojowi raka narządów rozrodczych a toż także u osoby, kiedy również u ludzie. Szczególne właściwości posiada sok z kapusty, jaki nie tylko wzmacnia organizm, lecz także poprawia apetyt. Jednak przyznać trzeba, że nie wszyscy mogą jeść to warzywo. Nie mogą te role, które borykają się z dolegliwościami, jakie nie tolerują ostrych potraw.  Dla dużej części populacji nabyta szatkownica do kapusty może zmotywować do wprowadzenie kapusty na pełniejszą skalę do menu domowego. Tym bardziej, iż stanowi obecne efekt o małej kaloryczności.