Hurtownia miesa z dziczyzny

W poszczególnej z krakowskich hurtowni mięsa dokonywano procedury tzw. odświeżania mięsa, czyli fałszowania terminów przydatności do spożycia oraz namaczania mięsa w wodzie. Skandaliczne praktyki ujawnili dziennikarzom byli pracownicy hurtowni ciała w Krakowie, którzy dali, iż etykiety z chwilą pozycje na przeterminowanych przetworach zastępowano nowymi, aby firma za każdą cenę mogła sprzedawać niezdatne do jedzenia produkty. Omawiany proces fałszowania był prawdopodobnie tylko pozorną tajemnicą i znało o tym nawet szefostwo, które przymykało oko na złe prace we naszym zakładzie mięsnym.

Zachodzi niestety obawa, iż opisane prac są praktyką w wielu hurtowniach mięsach, co mówi potencjalnym nabywcom przywiązać jeszcze większą uwagę podczas nabywania produktów pochodzenia zwierzęcego. Początkiem tych oburzających prac jest chęć zysku, lecz konsekwencje tego lekkomyślnego zachowania ponoszą konsumenci, jacy dobierają się na tyle tego etapu przyczynowo-skutkowego. Niestety, we wspomnianej wysoce hurtowni mięsa dochodziło że do coraz większych uchybień natury sanitarnej. Otóż część sprzedawanej przez zakład żywności trzymano w mieszkaniach nie spełniających żadnych norm higienicznych, gdzie wręcz roiło się od chorobotwórczych zarazków i bakterii.

http://es.healthymode.eu/perle-bleue-visage-care-crema-antiarrugas-efectiva/Perle Bleue Visage Care Moisturise. Crema antiarrugas efectiva

Takie wadzie są powszechnie akceptowane przez nieuczciwych hurtowników, ponieważ przedsiębiorcy pragną przede wszystkim utrzymać się na placu, nie zważając przy tymże na zdrowie osób spożywających ich przygotowane produkty. Właściciele krakowskiej hurtowni mięsna zaprzeczają skandalicznym doniesieniom twierdząc, że stanowi wtedy perfidna zemsta niezadowolonych lub zwolnionych pracowników. Jak zwykle w tego typu sytuacjach, trudno jednoznacznie orzec, która ze stron konfliktu mówi prawdę. Badaniem tej delikatnej sprawy zainteresował się Sanepid, jednak na jakikolwiek wypadek sugerujemy wzmożoną ostrożność podczas kupowania produktów mięsnych.